Vorige afbeeldingVolgende afbeelding

Nieuws

Zwarte parels van Phaidra in voorprogramma

18 Mei 2017
Zwarte parels van Phaidra in voorprogramma

Op 27, 28 en 29 oktober a.s. kunnen alle paardenliefhebbers hun hart ophalen in Rotterdam Ahoy. Niet alleen presenteren de witte Lipizzaners van de Spaanse Rijschool uit Wenen drie unieke optredens, ook geven 16 imposante zwarte Friezen van carrouselgroep Phaidra een wervelende show in het voorprogramma. Samen met hun elegante amazones voeren de  Black Pearls een fascinerende kür op muziek uit. Dubbel genieten dus voor de toeschouwers: zowel van het Ballet der Witte Hengsten uit Wenen als van de prachtige dansende Friezen van Phaidra uit Sint Michielgestel! 

De schoonste, de mooiste
Begon Phaidra ruim twaalf jaar geleden met een 4-tal, inmiddels telt het gezelschap maar liefst 16 paarden. Met deze carrouselgroep treedt Phaidra op bij vele grootschalige paardenevenementen in het land met de amazones steeds in een andere kledingstijl. Zodra de eerste opzwepende muzikale klanken van de kür worden ingezet, spitsen de indrukwekkende Friezen hun oren en galopperen zij de piste in.

Monique Moonen, kopruiter van de groep "Voor ons is het steeds weer een uitdaging om te streven naar volledige synchronie. Met acht koppels op zestien paarden blijft dit natuurlijk heel moeilijk, maar dat maakt het iedere keer weer extra boeiend voor ons en voor het publiek. Onze naam 'Phaidra’ staat voor 'de schoonste, de mooiste’ en dat maken we waar met onze kür. Voor ons is het een bijzondere eer om in het voorprogramma van de Spaanse Rijschool in Ahoy te mogen optreden, we kijken er dan ook erg naar uit!”   • Ahoy
  • Mediacenter Rotterdam
  • My Austrian
  • Volvo Mobile Centre