Vorige afbeeldingVolgende afbeelding

Nieuws

Werk aan de Teugel op Grand Prix niveau

20 april 2017
Werk aan de Teugel op Grand Prix niveau

Er is goed nieuws voor iedereen die naar de Spaanse Rijschool gaat in Rotterdam Ahoy! Niet alleen geven de beroemde witte Lipizzaners van ’s werelds oudste hippisch instituut drie schitterende voorstellingen, ook het voorprogramma ziet er veelbelovend uit. Inmiddels heeft de organisatie niemand minder dan Bastiaan de Recht weten te strikken. De 39-jarige Maestro laat u genieten van een subliem staaltje Werk aan de Lange Teugel. Hierbij zal zijn 16-jarige Lusitano ruin Uxeque das Rosas alle Hoge School oefeningen uitvoeren die ook onder het zadel worden gereden. Een perfecte opwarmer voor 'Het Ballet der Witte Hengsten’, waar de Lipizzaners met hun berijders deze Hogeschool dressuur eveneens tot in de perfectie beheersen.  

Kür op muziek
Bastiaan leidt zijn paard zonder hulpmiddelen in appuyementen, piaffe, passage en pirouettes. Samenwerking, vertrouwen en een optimaal verfijnde communicatie maken dit mogelijk. Bastiaan en zijn Lusitano paard voeren als het ware samen een dans uit, een symbiose van rijkunst en muziek. De flamencogitaar die te horen is in de kür wordt door Bastiaan zelf bespeeld.

Maestro
Op 16-jarige leeftijd volgde Bastiaan tien jaar een opleiding in de Italiaanse klassieke rijkunst die hij in 2005 cum laude heeft afgesloten met de titel Maestro. Zijn specialisatie werd Werk aan de Hand en Werk aan de Lange Teugel. In Hannover won Bastiaan met Uxeque das Rosas de prestigieuze Barock Show Cup en in de  loop der jaren werden veel paarden door hem opgeleid met alle Grandprix oefeningen.

 

Op dit moment zijn we nog druk bezig met de verdere invulling van het voorprogramma, nadere informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.       • Ahoy
  • Hoefslag
  • Mediacenter Rotterdam
  • My Austrian
  • Ros
  • Volvo Mobile Centre