Vorige afbeeldingVolgende afbeelding

Nieuws

Ervaar dé belevenis uit Wenen nu in Rotterdam

24 Oktober 2017
Ervaar dé belevenis uit Wenen nu in Rotterdam

Het is bijna zover! Aanstaande woensdag 25 oktober arriveren de wereldberoemde paarden van de Spaanse Rijschool uit Wenen in Rotterdam Ahoy. Daar treffen de ruiters en Lipizzaners de laatste voorbereidingen voor hun spectaculaire shows op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017. Grijp deze kans om - exclusief in Nederland - de eeuwenoude tradities van de Spaanse Rijschool tot leven te zien komen!

De Spaanse Rijschool, gevestigd in de barokke Hofburg Wenen, bestaat inmiddels 452 jaar en is een wereldwijd begrip. Al zes maal eerder was Rotterdam Ahoy gastheer van dit oudste hippisch instituut ter wereld. Deze frequentie is best bijzonder, want de directie van de Spaanse Rijschool wordt door vele internationale accommodaties benaderd om de prestigieuze shows te mogen presenteren. Slechts één maal per jaar verlaten de Lipizzaners en hun berijders Wenen voor een buitenlandse tournee. Dit maakt het extra bijzonder om nu in eigen land een show te kunnen bijwonen.

61 paarden in Ahoy

Vanaf woensdag 25 oktober verblijven de 27 paarden van de Spaanse Rijschool - samen met de 34 paarden die het voorprogramma verzorgen - in Rotterdam Ahoy. In de tijdelijke stallentent zal het hen aan niets ontbreken. Ahoy maakt dus plaats voor 61 paarden, die in de speciaal aangelegde inrijbak warm lopen voor hun bijzondere optredens. De piste van de Ahoy Arena is klaar voor actie!

Hoogtepunten

Tijdens de show staan de eeuwenoude tradities van de Spaanse Rijschool centraal: de oefeningen zoals de Piaffe, de Levade, de Courbette en de Capriole worden tot in perfectie uitgevoerd. Eén van de hoogtepunten van de show is het 'Werk aan de Lange Teugel’. De ruiter zit in dit geval niet op het paard, maar loopt er vlak achter. Vanuit die positie aangestuurd laat het goed getrainde paard alle zware oefeningen van de Klassieke Rijkunst zien. De ruiter maakt hierbij slechts gebruik van zijn teugels en zachte stem. Dit vergt een enorm wederzijds vertrouwen en subtiele samenwerking tussen mens en paard.

Eerste vrouwelijke ruiter

De shows in Rotterdam Ahoy worden de internationale vuurdoop voor de 29-jarige Hannah Zeilthofer: zij werd in 2012 als eerste vrouw ooit gepromoveerd tot de rank van Bereiteranwärterin. Na het volgen van bijkomende opleidingen werd zij afgelopen jaar bevorderd tot het hoogst haalbare: Bereiter. Tijdens de shows in Ahoy is ze erbij!

Bijzonder voorprogramma

Voordat Hannah en haar collega’s de piste van de Ahoy Arena betreden, is er ruimte voor een dynamisch voorprogramma. Het Friesian Top Dressage Team verzorgt met acht combinaties een adembenemende kür op muziek en het publiek wordt verrast met een mystieke Zorro-act onder leiding van Esther Liano. Daarnaast geeft Carrouselgroep Phaidra acte de présence. Zestien imposante zwarte Friezen voeren samen met hun elegante amazones een fascinerende kür op muziek uit. Tot slot neemt de 39-jarige Bastiaan de Recht, klassiek rijmeester, u mee in de wereld van de Klassieke Rijkunst. Wat houdt de Klassieke Rijkunst nu eigenlijk in en wat maakt de rijkunst tot Kunst? Tijdens 'Entre dos Artes’ danst Bastiaan met zijn paard op de live klanken van de flamenco-gitaar.

Koop snel uw tickets

De shows van de Spaanse Rijschool vinden plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober, aanvang 20.00 uur. Op zondag 29 oktober begint de show om 14.00 uur. Toegangsprijzen vanaf € 43,50 (incl. servicekosten). Tickets verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl of 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Er zijn ook compleet verzorgde arrangementen beschikbaar.
   • Ahoy
  • Mediacenter Rotterdam
  • My Austrian
  • Volvo Mobile Centre